Εάν θέλετε να μάθετε για ιστορία, το νησί αυτό σας προσφέρει μια πλειάδα επιλογών. Ο μοναδικός αρχαιολογικός χώρος της Νεολιθικής Εποχής στη Χοιροκοιτία είναι μια από τις πλέον σημαντικές και πιο καλοδιατηρημένες προïστορικές τοποθεσίες της ανατολικής Μεσογείου. Χρονολογείται γύρω στα 8,000 χρόνια πριν και αποτελεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1998.

Στην Πάφο, μπορείτε να βρείτε πανέμορφα ψηφιδωτά της Ρωμαïκής Εποχής καθώς και άλλα αρχαιολογικά ερείπια, να δείτε την κολώνα στην οποία δέθηκε ο Άγιος Παύλος ως τιμωρία για το ότι μετέφερε το μήνυμα του Χριστιανισμού στο νησί, όπως επίσης να επισκεφθείτε τους Τάφους των Βασιλέων. Όχι πολύ μακρυά κατά μήκος της ακτής βρίσκεται το Ρωμαïκό θέατρο του Κουρίου, όπου μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις με φόντο τη Μεσόγειο θάλασσα.

Η περιφέρεια της Λεμεσού υπερηφανεύεται για τα επιβλητικά της κάστρα και την αρχαία πόλη της Αμαθούντας, ενώ η παλαιά πόλη της Λευκωσίας περιβάλλεται από τείχη, τα οποία ανήγειραν οι Ενετοί ηγεμόνες. Στη Λευκωσία βρίσκεται επίσης και το κυπριακό μουσείο, στο οποίο μπορεί κανείς να δει να ξετυλίγεται όλη η ιστορία του νησιού.

 
Copyright © 2012 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ). Πνευματικά Δικαιώματα. | Αποποίηση.
Designed by Byte Digital Agency. Developed by Istognosis.