Νόμισμα


Από την 1η Ιανουαρίου 2008 η κυπριακή λίρα έχει αντικατασταθεί με το ευρώ που αποτελεί πια το επίσημο νόμισμα στην Κύπρο στην ανέκκλητη σταθερή ισοτιμία € 1 = CY£ 0,585274.

Υπάρχουν επτά ονομαστικές αξίες με διαφορετικό μέγεθος και χρώμα η καθεμιά: 5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ. Ένα ευρώ διαιρείται σε 100 σεντ. Υπάρχουν οκτώ διαφορετικά κέρματα ευρώ: 1, 2, 5, 10, 20 και 50 σεντ, 1 και 2 ευρώ. Τα σχέδια στην πρόσθια όψη των κερμάτων είναι κοινά για όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ, ενώ στην οπίσθια όψη απεικονίζονται παραστάσεις που αντιπροσωπεύουν την εθνική ταυτότητα των χωρών μελών. Τα κέρματα ευρώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ, ανεξάρτητα από την εθνική τους όψη.

 

Συνάλλαγμα


Όλες οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο προσφέρουν υπηρεσίες συναλλάγματος και δίνουν καθημερινά τιμές συναλλάγματος έναντι όλων των σημαντικών ξένων νομισμάτων. Ξένα νομίσματα μπορούν επίσης να ανταλλαχθούν στα ξενοδοχεία.

 

Τρόποι Πληρωμής


Ξενοδοχεία, μεγάλα καταστήματα και εστιατόρια δέχονται πιστωτικές κάρτες, ταξιδιωτικές επιταγές, και τραπεζογραμμάτια των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων.

 
Copyright © 2012 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ). Πνευματικά Δικαιώματα. | Αποποίηση.
Designed by Byte Digital Agency. Developed by Istognosis.