Η Λεμεσός αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου, το κύριο λιμάνι του νησιού, το κέντρο της κυπριακής οινικής βιομηχανίας αλλά και σημαντικό τουριστικό θέρετρο.

Βρίσκεται κτισμένη ανάμεσα στις δυο αρχαίες πόλεις-βασίλεια, την Αμαθούντα στα ανατολικά και το Κούριο, με το ελληνορωμαϊκό του θέατρο, στα δυτικά. Τόσο η Αμαθούντα όσο και το Κούριο αποτελούν χώρους μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και δυο από τους σημαντικότερους της Κύπρου.

Στο Μεσαιωνικό Κάστρο της παλιάς πόλης, σύμφωνα με την παράδοση, τελέστηκε ο βασιλικός γάμος μεταξύ του βασιλιά Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου και της Βερεγκάριας της Ναβάρας ενώ σήμερα στεγάζεται εκεί το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο.

Εμπορικό κέντρο ΛεμεσούΕμπορικό κέντρο Λεμεσού Πεζόδρομος κατά μήκος της παραλίας Λεμεσού Παραλιακό μέτωπο Λεμεσού Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεμεσού

Η ύπαιθρος της Λεμεσού, στους πρόποδες των βουνών του Τροόδους, είναι διάσπαρτη από αμπελώνες και παραδοσιακά κρασοχώρια. Το Κάστρο του Κολοσσίου αποτέλεσε το κέντρο παραγωγής του γλυκού επιδόρπιου οίνου της Κουμανταρίας, του αρχαιότερου ονομαστού κρασιού στον κόσμο, που οινοποιείτο από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, που είχαν εκεί την έδρα τους τα μεσαιωνικά χρόνια.

Το φράγμα της Γερμασόγειας και η αλυκή του Ακρωτηρίου αποτελούν χώρους εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και σημαντικούς βιότοπους προστασίας της άγριας ζωής.

 
Copyright © 2012 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ). Πνευματικά Δικαιώματα. | Αποποίηση.
Designed by Byte Digital Agency. Developed by Istognosis.