Γίνετε μέρος του πολιτισμού της Κύπρου ακολουθώντας μια από τις θεματικές διαδρομές σε όλο το νησί.

Ακολουθείστε τα βήματα της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα και της ομορφιάς και προστάτιδα της Κύπρου. Περιπλανηθείτε μέσα στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη μυθολογία όσο θα μαθαίνετε τα πάντα σχετικά με τη γέννησης της, τη μυθολογία, το χαρακτήρα, τα τελετουργικά που σχετίζονται με τη λατρεία της αλλά και τα φυτά και τα κοχύλια που σχετίζονται μαζί της.

Κάντε μια βόλτα στα οινοποιεία και αφεθείτε στη δοκιμή κρασιών ή άλλων νοστιμιών από σταφύλι, επισκεπτόμενοι ένα παλιό μοναστήρι ή ένα μουσείο κρασιού στη διαδρομή.

Δείτε τις διάσημες δέκα Βυζαντινές εκκλησίες που περιλαμβάνονται στη λίστα της Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και βρίσκονται σε όλη την περιοχή της οροσειράς του Τροόδους με τις επικλινείς ξύλινες οροφές, τις εικόνες και τις τοιχογραφίες τους.

 

Αμαθούς : Πολιτιστική Διαδρομή Αφροδίτη


Το αρχαίο βασίλειο της Αμαθούντας στον κόλπο της Λεμεσού πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε από εποίκους Έλληνες από τις Μυκήνες που εγκαταστάθηκαν εκεί το 12ο και 11ο αιώνα π.Χ. και αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά βασίλεια που λάτρευαν την Κύπριδα Αφροδίτη. Τα ερείπια του ναού της Αφροδίτης βρίσκονται στον κύριο αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας. Το Επαρχιακό Μουσείο Λεμεσού συμπληρώνει τη διαδρομή με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη θεά. Η Ακρόπολη με το ιερό της Αφροδίτης δεν έχει ανεξάρτητη είσοδο. Οι επισκέπτες παρακαλούνται να χρησιμοποιούν την είσοδο του χώρου από την κάτω πόλη και να ανεβαίνουν τα σκαλιά που οδηγούν μέχρι την Ακρόπολη. Αυτή η επίσκεψη δεν συστήνεται σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Σημείο Εκκίνησης : Ακρόπολη Αρχαίας Αμαθούντας

Τέρμα: Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού

 

Κίτιον : Πολιτιστική Διαδρομή Αφροδίτη


Η Λάρνακα και η Αγία Νάπα προσφέρουν ένα συνδυασμό από σημεία που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί. Ο κύριος αρχαιολογικός χώρος είναι στην περιοχή του Κιτίου - Καθάρι όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να εξερευνήσουν τη σύνδεση του αρχαίου Κιτίου με την Κύπριδα θεά Αφροδίτη και τη σχέση της περιοχής με τη θάλασσα.

Σημείο Εκκίνησης : Κίτιον - Καθαρή

Τέρμα: Μονοπάτι της φύσης Κύπριδα Αφροδίτη στο Κάβο Γκρέκο

 

Παλαίπαφος : Πολιτιστική Διαδρομή Αφροδίτη


Η Πάφος, η περιοχή που έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στη γέννηση της Κύπριδας Αφροδίτης, συνδυάζει τους πιο ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους για επίσκεψη. Σε αυτή τη βόλτα περιλαμβάνονται ο αρχαιολογικός χώρος στην Παλαίπαφο (Κούκλια), ο ασβεστολιθικός χώρος της Λέμπας, αρκετά μουσεία, φυσικοί χώροι και μονοπάτια. Η διαδρομή μπορεί να ξεκινήσει από οποιοδήποτε χώρο.

Σημείο Εκκίνησης : Χωριό Κούκλια

Τέρμα: Μονοπάτι της Φύσης Αφροδίτη, Άδωνης και Φοντάνα Αμορόζα

 
Copyright © 2012 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ). Πνευματικά Δικαιώματα. | Αποποίηση.
Designed by Byte Digital Agency. Developed by Istognosis.