Αποκλείεται να μην βρείτε μια παραλία του γούστου σας όταν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πάρα πολλές. Από τα ήσυχα νερά της δυτικής χερσονήσου, μέχρι τα γεμάτα ζωντάνια θέρετρα ανατολικά, το νησί προσφέρει κάτι για τον καθένα.

Η ανατολικότερη ακτή της Κύπρου είναι γνωστή για τη λεπτή άσπρη άμμο της και τα ρηχά γαλάζια νερά της. Οι κόλποι με βαθιά νερά και βραχώδεις ακτές είναι ιδανικά για κολύμπι με αναπνευστήρα ή κατάδυση. Οι παραλίες στις νότιες ακτές με την γκρίζα άμμο προσφέρονται για χειμερινούς περιπάτους ή τρέξιμο, ενώ οι απομονωμένοι κόλποι της δυτικής ακτής δελεάζουν αυτούς που θέλουν να μένουν μόνοι.

 

Παραλία Φοινικούδων - Μπλε Σημαία


Η παραλία των Φοινικούδων βρίσκεται στο κέντρο της παραλιακής Λάρνακας και θεωρείται μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κύπρου. «Φοινικούδες» σημαίνει μικρές φοινικιές (που τώρα πια μεγάλωσαν κι έγιναν δέντρα) που φυτεύτηκαν το 1922. Η παραλία με την ψιλή γκρίζα άμμο έχει μήκος 500 μέτρα και το πλάτος της κυμαίνεται από 30 μέχρι 100 μέτρα. Το μέρος είναι γνωστό για τις καφετερίες, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Επίσης στην περιοχή κοντά στην παραλία υπάρχουν και αρκετά μικρά μπακάλικα και περίπτερα. Το εμπορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται πίσω από το χώρο περιπάτου. Ο κεντρικός δρόμος είναι η Λεωφόρος Αθηνών και κατά μήκος της οι φοίνικες και τα φυτεμένα με λουλούδια παρτέρια προσθέτουν στο ήδη υπέροχο σκηνικό.

Η παραλία προσφέρει διάφορες ανέσεις όπως τουαλέτες, ντους, αποδυτήρια, πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα, κρεβατάκια και ομπρέλες, θαλάσσια σπορ, εκπαιδευμένους ναυαγοσώστες με κατάλληλο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό και πρώτες βοήθειες.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη και ασφαλής είτε με λεωφορείο, είτε με αυτοκίνητο ή και με τα πόδια. Κοντά στην παραλία υπάρχουν πολλοί χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η θάλασσα είναι καθαρή και η ποιότητα του νερού συνάδει με τους κανονισμούς της ΕΕ (Bathing Water Directive). Συνήθως η θάλασσα είναι καθαρή και τα κύματα ήπια. Κάθε χρόνο, για δύο εβδομάδες τον Ιούνιο γίνεται το Πανηγύρι του Κατακλυσμού. Όσο διαρκεί το Πανηγύρι η γαλάζια σημαία απομακρύνεται.

Επαρχία: Λάρνακα

Διαπίστευση: Μπλε Σημαία

Διευκολύνσεις

'H παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα'H παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα 'H παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα Η μαρίνα της Λάρνακας Η παραλία 'Fig tree' στον Πρωταρά - Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου Η παραλία 'Fig tree' στον Πρωταρά - Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου  Παραλία «Κόννος» στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου Παραλία «Κόννος» στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου Η παραλία “Νissi beach” στην Αγία Νάπα – Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου Παραλία στη Λεμεσό Παραλία στη Λεμεσό Ο κόλπος των κοραλλίων στην Πάφο Ο κόλπος των κοραλλίων στην Πάφο Η παραλία «Μακρόνησος» στην Αγ. Νάπα  - Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου Ιστιοπλοΐα Η Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο Παραλία στον Ακάμα – Επαρχία Πάφος Η Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο

 

Κόλπος Fig Tree


Μια από τις πιο γνωστές και πιο δημοφιλείς παραλίες της Κύπρου, ο κόλπος Fig Tree παίρνει το όνομα του από το δέντρο συκιάς που παρείχε σκιά στους ντόπιους πριν η περιοχή γίνει δημοφιλής στους τουρίστες. Με την ψιλή άσπρη άμμο της και τα καθαρά ρηχά νερά της να απλώνονται σε μεγάλο μήκος, η παραλία είναι αγαπημένη των ντόπιων τα Σαββατοκύριακα, ειδικά αυτών που έχουν μικρά παιδιά.

Η μικρή βραχονησίδα σε μικρή απόσταση από την ακτή και τα πρασινογάλανα νερά συμβάλλουν στο ειδυλλιακό σκηνικό. Η παραλία είναι καλά εξοπλισμένη με εστιατόρια και εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ και βρίσκεται στην καρδιά του Πρωταρά.

Επαρχία: Αμμόχωστος

Διευκολύνσεις

 

Κόλπος Κόννος - Μπλε Σημαία


Ο κόλπος Κόννος βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Νάπας, στο δρόμο μεταξύ Κάβο Γκρέκο και Πρωταρά και είναι η τελευταία παραλία, που καθορίζει τα σύνορα μεταξύ Αγίας Νάπας και Πρωταρά. Είναι μια από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού καλά προστατευμένη από ανέμους και φυσικά σχεδόν χωρίς καθόλου κύμα. Έχει 200 μέτρα μήκος και 35 μέτρα πλάτος και είναι καλυμμένη με χρυσή και λεπτή άμμο.

Υπάρχουν θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προς ενοικίαση καθώς και εστιατόρια και περίπτερα ενώ οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό προσφέρονται από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο και με τα πόδια.

Επαρχία: Αμμόχωστος

Διαπίστευση: Μπλε Σημαία

Διευκολύνσεις

 

Nissi Beach - Blue Flag


Η παραλία Nissi Βeach βρίσκεται δύο χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Νάπας και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Έχει μήκος 600 μέτρα και πλάτος 40 μέτρα, είναι καλυμμένη από λεπτή χρυσή άμμο και καλά προστατευμένη από ανέμους με πολύ ήπια κύματα. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προς ενοικίαση, εστιατόρια, περίπτερα, καταστήματα και σχολή καταδύσεων, ενώ ναυαγοσώστες και ναυαγοσωστικός εξοπλισμός προσφέρονται από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο και με τα πόδια.

Επαρχία: Αμμόχωστος

Διαπίστευση: Μπλε Σημαία

Διευκολύνσεις

 

Παραλία Ακτή Κυβερνήτη - Μπλε Σημαία


Είναι μια πολύ γνωστή αμμώδης παραλία. Μπορείτε να την προσεγγίσετε με λεωφορείο, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα και ποδήλατο. Διατίθεται μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ και υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες και χώροι διαμονής. Οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη και ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός προσφέρονται από τις 11:00 μέχρι τις 18:00.

Επαρχία: Λεμεσός

Διαπίστευση: Μπλε Σημαία

Διευκολύνσεις

 

Παραλία Κόλπος Κοραλλίων - Μπλε Σημαία


Η παραλία του Κόλπου των Κοραλλίων βρίσκεται στην Πέγεια. Είναι μια παραλία με άμμο και πολύ εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο αλλά και λεωφορείο. Θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προσφέρονται προς ενοικίαση και οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό προσφέρονται από τις 11:00 μέχρι τις 17:30.

Επαρχία: Πάφος

Διαπίστευση: Μπλε Σημαία

Διευκολύνσεις

 
Copyright © 2012 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ). Πνευματικά Δικαιώματα. | Αποποίηση.
Designed by Byte Digital Agency. Developed by Istognosis.