Γενική επισκόπηση


Η Κύπρος έχει ένα έντονα Μεσογειακό κλίμα με ζεστό ξηρό καλοκαίρι, που αρχίζει στα μέσα Μαΐου και διαρκεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και με βροχερό, αλλά αρκετά ήπιο χειμώνα, από το Δεκέμβριο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι μικρά ενδιάμεσα διαστήματα.

 

Θερμοκρασίες αέρα και θάλασσας, ηλιοφάνεια και βροχερές μέρες


lem.jpg
nic.jpg
agr.jpg


Ρούχα για τις διαφορετικές εποχές 


Οι ενδυματολογικές απαιτήσεις διαφέρουν, ανάλογα με τη διάρκεια και την περίοδο της επίσκεψής σας. Τον Απρίλιο και το Μάιο, οι μέρες είναι ευχάριστα ζεστές, αλλά η θερμοκρασία μπορεί να πέφτει τη νύχτα. Συστήνονται ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα με ελαφρές ζακέτες ή ρούχα με μακρύ μανίκι για το βράδυ. Από τον Ιούνιο μέχρι και το τέλος Αυγούστου επιβάλλονται πολύ ελαφρά καλοκαιρινά ρούχα. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος έχουν αρκετά ζεστές μέρες και δροσερές νύχτες. Για τον Οκτώβριο συστήνονται ελαφρά ρούχα την ημέρα και μακρύ μανίκι για το βράδυ. Ο Νοέμβριος προσφέρει ευχάριστα ζεστές μέρες που για να τις απολαύσετε χρειάζονται μπλούζες και ελαφρά σακάκια.

Τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο τα χειμερινά ρούχα είναι απαραίτητα. Το Φεβρουάριο υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι μέρες να είναι ζεστές, δεν αποκλείεται όμως και η βροχή. Οι ήπιες θερμοκρασίες την ημέρα αποτελούν τον προάγγελο της άνοιξης αν και το βράδυ κάνει αρκετό κρύο και τα χειμερινά ρούχα είναι απαραίτητα. Τα χειμωνιάτικα ρούχα είναι απαραίτητα και το Μάρτιο, όταν ο μαλακός αν και απρόβλεπτος καιρός του σας προσκαλεί να επισκεφτείτε τη φύση της Κύπρου που είναι στα καλύτερά της.

 
Copyright © 2012 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ). Πνευματικά Δικαιώματα. | Αποποίηση.
Designed by Byte Digital Agency. Developed by Istognosis.