Η Κύπρος έχει μεσογειακό κλίμα: ζεστό, ξηρό καλοκαίρι από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και ήπιο, υγρό χειμώνα από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, που χωρίζονται από σύντομες φθινοπωρινές και ανοιξιάτικες περιόδους ραγδαίας μεταβολής των καιρικών συνθηκών κατά τους μήνες Οκτώβριο, Απρίλιο και Μάιο.

Η ηλιοφάνεια είναι άφθονη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, και ιδιαίτερα από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο όταν ο ημερήσιος μέσος όρος της υπερβαίνει τις έντεκα ώρες. Οι άνεμοι είναι γενικά ασθενείς μέχρι μέτριοι. Οι θυελλώδεις άνεμοι είναι πολύ ασυνήθιστοι και οι δυνατές καταιγίδες σπάνιες.

Χιόνι σπάνια πέφτει στις πεδινές περιοχές και στη βόρεια οροσειρά, αλλά αποτελεί συχνό φαινόμενο κάθε χειμώνα σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα στην οροσειρά του Τροόδους. Από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, στην οροσειρά του Τροόδους σημειώνονται χιονοπτώσεις, αλλά σπανίως συνεχείς. Ωστόσο, κατά τους πιο ψυχρούς μήνες υπάρχει στρωμένο χιόνι σε σημαντικό ύψος για αρκετές εβδομάδες, προσελκύοντας λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων.

Χιόνι σπάνια πέφτει στις πεδινές περιοχές και στη βόρεια οροσειρά, αλλά αποτελεί συχνό φαινόμενο κάθε χειμώνα σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα στην οροσειρά του Τροόδους.

 
Copyright © 2012 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ). Πνευματικά Δικαιώματα. | Αποποίηση.
Designed by Byte Digital Agency. Developed by Istognosis.