Πριν από το 1974 η παραθαλάσσια πόλη της Αμμοχώστου έσφυζε από ζωή ενώ τα κοντινά ψαροχώρια του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, προς τα νότια, ήταν πιο ήσυχα.

Σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα υψηλού επιπέδου παραθαλάσσια ξενοδοχεία και διαμερίσματα κτισμένα στη χρυσή ακτή της Αμμοχώστου σήμερα στέκουν άδεια και έρημα, συνθέτοντας μια πόλη φάντασμα, αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής. Η Αγία Νάπα με τις αμμώδεις παραλίες της και τα φημισμένα νυκτερινά της κέντρα και ο Πρωταράς με τους εκατοντάδες ανεμόμυλούς του, προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να περάσει τη μέρα του κάνοντας ηλιοθεραπεία στην παραλία, κολυμπώντας στα ζεστά καταγάλανα νερά ή λαμβάνοντας μέρος σε μια οργανωμένη κρουαζιέρα κατά μήκος της ακτογραμμής. Στο ακρωτήρι του Κάβο Γκρέκο, στο Εθνικό Δασικό Πάρκο, η ομορφιά του τοπίου συναρπάζει και η θαλάσσια περιοχή με τις εντυπωσιακές σπηλιές της και τις βραχώδεις πλατφόρμες της προσφέρεται για καταδύσεις και συναρπαστικές υποβρύχιες εξερευνήσεις.

Το θαλάσσιο μουσείο «Θάλασσα» στην Αγία Νάπα στεγάζει αντίγραφο του εμπορικού πλοίου του 4ου αιώνα που βυθίστηκε στις ακτές της Κερύνειας. Το αυθεντικό Καράβι της Κερύνειας βρίσκεται στο κατεχόμενο Μουσείο του Κάστρου της Κερύνειας

 
Copyright © 2012 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ). Πνευματικά Δικαιώματα. | Αποποίηση.
Designed by Byte Digital Agency. Developed by Istognosis.