Η ανεξιθρησκία και η πολυπολιτισμικότητα στην Κύπρο χαρακτήριζε από παλιά τη ζωή των Κυπρίων, που οι μεν Ελληνοκύπριοι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί οι δε Τουρκοκύπριοι μουσουλμάνοι. Η φωνή του μουεζίνη, που καλεί τους μουσουλμάνους σε προσευχή, σμίγει αρμονικά με τις κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών που καλούν τους χριστιανούς στη θεία λειτουργία.

Σε όλο το νησί βρίσκονται διάσπαρτες εκκλησίες και μοναστήρια που κτίστηκαν τους περασμένους αιώνες, με τοιχογραφίες και αγιογραφίες μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, καθώς και μουσουλμανικά τεμένη. Μια επίσκεψη σε μια ορθόδοξη εκκλησία ή μοναστήρι είναι μια υπέροχη εμπειρία. Ένα μοναστήρι που αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κάποιος είναι το μοναστήρι του Κύκκου, και το παρεκκλήσι του με την υπέροχη χρυσή διακόσμηση. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι, οι δε γυναίκες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο μοναστήρι του Σταυροβουνιού στην επαρχία Λάρνακας.

Το τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκέ είναι το πιο σημαντικό για τους μουσουλμάνους στο νησί. Βρίσκεται στην ακτή της Αλυκής της Λάρνακας και στην παρούσα του μορφή κτίστηκε το 18ο – αρχές του 19ου αιώνα. Πρόκειται για οικοδομικό σύμπλεγμα που αποτελείται από τζαμί, μαυσωλείο, μιναρέ και ξενώνες για άνδρες και γυναίκες.

 
Copyright © 2012 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ). Πνευματικά Δικαιώματα. | Αποποίηση.
Designed by Byte Digital Agency. Developed by Istognosis.